‘s Avonds je huid reinigen, ook wanneer je geen make-up gebruikt?

Blog over huidverzorging

‘s Avonds je huid reinigen, ook wanneer je geen make-up gebruikt?

Veel vrouwen gaan ervan uit, omdat zij geen make-up gebruiken, zij hun huid ’s avonds niet grondig hoeven te reinigen. Logisch, toch... of niet?

Voor een beter begrip kijken we naar de huidfysiologie. De huid scheidt continu water, talg en dode huidcellen af. Talg houdt de huid soepel en werkt als een natuurlijke beschermlaag. In de loop van de dag wordt onze huid door externe fatoren aangetast: luchtvervuiling, UV, hitte, stofdeeltjes, etc. 

Afhankelijk van je huidtype hebben al deze factoren een negatieve invloed.

Indien de huid droog of gevoelig is, is de natuurlijke beschermlaag nagenoeg niet aanwezig. Externe factoren staan dan in direct contact met je huid en dit wekt irritatie op. Heb je een vetter huidtype dan is de beschermlaag plakkerig en trekt daardoor gemakkelijk vuil aan. In de zomer kunnen zonnecrèmes gaan irriteren indien ze ‘s avonds niet zorgvuldig verwijderd worden.

Een goed gereinigde huid veroudert minder snel
Wanneer je je huid elke avond goed reinigt worden alle micro ontstekingen verwijderd. Vetdeeltjes en vuil veroorzaken oxydatie en dat brengt ontstekingen voort, waardoor de huid gevoelig en kwetsbaar wordt. Micro ontstekingen zijn de grote boosdoeners van het vroegtijdig verouderen van de huid. Bovenal, indien de huid niet goed gereinigd is, wordt de huidskleur dof en overbelast door alles wat zij krijgt te verduren. De huid ademt niet meer en veroudert door een gebrek aan zuurstof en microcirculatie.


Het belang van een dagelijkse reiniging van je huid
De huid herstelt zich ’s nachts tijdens het slapen. Wanneer de huid ’s nachts schoon is hoeft ze zich enkel te herstellen en te vernieuwen. Is de huid niet schoon, dan moet ze zich eerst ontdoen van alle lasten voordat ze zich kan toeleggen op het herstellen van alle beschadigingen die zij overdag heeft opgelopen. Poriën kunnen daardoor verstoppen waardoor er zwarte puntjes en puistjes zullen ontstaan. Gebruik voor het slapen gaan ook een herstellende nachtcrème om je huid te voeden en het celvernieuwingsproces te bevorderen.

Gebruik elke ochtend een reinigingsmelk

Elke ochtend het gezicht reinigen met een reinigingsmelk geeft je een nieuwe, frisse huid en een uitstekende basis om je dag te starten. Mocht je maar 1 product gebruiken, gebruik dan een reinigingsmelk, vooral als je een wat jonger huidtype hebt.Reageer op dit blog

Like ons op Facebook en blijf op de hoogte van al onze acties
Alle rechten voorbehouden © Corymer Marine Cosmetics 2017