Hoe hydrateer jij je huid tijdens de herfst en winter?

Blog over huidverzorging

Hoe hydrateer jij je huid tijdens de herfst en winter?

Vooral tijdens de herfst en in de winter heeft je huid een goede hydratatie nodig. Herfst en winter staan voor kou, wind, veelvuldige temperatuursverschillen, en in huis, een uitdrogende verwarming. 

Dit alles wordt niet door onze huid op prijs gesteld. Je huid voelt trekkerig aan en kan gaan jeuken, wat uiteindelijk kan leiden tot een gebarsten huid. Een bad of douche is in dit geval niet goed voor je huid omdat dit de natuurlijke beschermlaag van je huid aantast.

Een oplossing is veel water drinken, maar dit heeft slechts een geringe invloed op de huid. De juiste vochtinbrengende oplossing hangt af van het lichaamsdeel dat je wilt behandelen: je gezicht en lippen, je lichaam en je handen.


Voor je gezicht:

Elke verzorgingscrème, ongeacht het gamma, heeft een hydraterende werking. Om de vochtinbreng te optimaliseren, gebruik het Serum hydra repair onder je dag- en/of nachtcrème. Een Zachte scrub/gommage verwijdert de dode huidcellen van de opperhuid en kan zo je ‘nieuwe’ huid beter hydrateren. Gebruik daarna een Hydraterende dag- en nachtcrème voor een intensieve hydratatie van de opperhuid. Dit is tevens  een goede basis voor make-up. Balsem voor ogen en hals werkt ook zeer doeltreffend voor de hydratatie en de elasticiteit van de oogcontouren en kan eventueel ook op de lippen aangebracht worden.

Voor je lichaam:

Na een bad of douche is een ultra hydraterende Lichaamsmelk (bodymilk) heerlijk voor je droge huid. Het beschermt je huid, is neutraal van geur en laat geen vet gevoel na.

Voor je handen:

Wil je je handen tijdens hydrateren, voeden en verzachten? Gebruik dan de Corymer Handcrème voor extra soepelheid en een zijdezacht gevoel. Deze voedende handcrème vertraagt tevens de veroudering van de huid en voorkomt kloven.

Wat je ook doet tijdens de herfst en winter, hydrateer je huid, ze zal je er uiteindelijk dankbaar voor zijn!Reageer op dit blog

Like ons op Facebook en blijf op de hoogte van al onze acties
Alle rechten voorbehouden © Corymer Marine Cosmetics 2017