Waarom de oogcontouren speciale verzorging nodig hebben

Blog over huidverzorging

Waarom de oogcontouren speciale verzorging nodig hebben

De oogcontour is één van de meest gevoelige zones van het gelaat. De huid rond de oogcontouren is zeer dun, wel 3 tot 5 maal dunner dan de rest van de huid van het gezicht. De huid rond de ogen bevat ook minder talgklieren dan de rest van het gezicht en is daardoor droger en gevoeliger voor de vele agressies van buitenaf. Dit tast de celstructuur aan zodat dat de tere huid rondom de ogen eerder verouderd dan de rest van het gezicht.

Rimpeltjes en kraaienpootjes
Deze oogzone is de gehele dag in beweging. Naar schatting knipperen we met onze oogleden zo’n 15 tot 20 keer per minuut, oftewel 900 tot 1200 keer per uur! Elasticiteit en hydratatie spelen dus een belangrijke rol. Omdat er daar weinig fibroblasten aanwezig zijn, (fibroblasten produceren elastine en collageen) zijn onze ogen vaker blootgesteld aan veroudering, waardoor rimpeltjes, kraaienpootjes en verzakking van de oogleden sneller zichtbaar worden.


In de haarvaatjes rond de oogomtrek kan zich een opeenhoping van toxines voordoen. De bloedsomloop verloopt traag en zwarte kringen komen tevoorschijn. Een slechte lymfe-omloop zal het zwellen van oogleden en de oogcontour tot gevolg hebben. Met de tijd zullen zich wallen gaan vormen. 

Gewoonlijk gaan wij op zoek naar make-up die de hele dag mooi blijft. Rond de oogcontour en de oogleden brengen we vaak make-up aan die de huid doet uitdrogen of zelfs irriteert.  Het is daarom belangrijk om geen agressieve make-up removers te gebruiken.

Welk oogcontour verzorgingsproduct heb ik nodig?

Eigenschappen van een geschikt product voor de oogcontour:

  • is niet vettig of plakkerig
  • heeft een fijne structuur om gemakkelijk in te dringen
  • bezit actieve bestanddelen voor de gevoeligheid van de ogen
  • heeft hydraterende en drainerende bestanddelen
  • heeft samentrekkende en anti-radikale actieve bestanddelen


Een goede lotion of make-up remover:

  • bevat geen alcohol
  • is rustgevend
  • is verzachtend

Reageer op dit blog

Like ons op Facebook en blijf op de hoogte van al onze acties
Alle rechten voorbehouden © Corymer Marine Cosmetics 2017